Skip to main content

Op zoek naar de saboteur in jouw bedrijf. Op elk niveau.

Haal de handrem eraf. We gaan binnen het bedrijf de saboteur zichtbaar maken.

Zodat jullie sneller, harder & verder kunnen.

Mariska van dijk

Hoe merk je dat er een saboteur aanwezig is in je bedrijf?

Je stelt doelen, maar het behalen ervan voelt moeizaam. Of het team weet zelfs halverwege het jaar niet meer wat het doel ook alweer was.

Het is een gevoel van niet écht verder komen. En het vervelende is? Je kunt je vinger er niet echt op leggen.

Een saboteur kan op drie verschillende niveaus binnen je bedrijf aanwezig zijn:

1) Bij de ondernemer / managers. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer het lastig is om dingen uit handen te geven, of je rust te pakken. Of wanneer het je niet lukt om tijd vrij te maken om bezig te gaan met wat van jou als leider nodig is: de hoofdlijnen voor de toekomst uitzetten.

2) Bij de individuele teamleden. Hoe vaak weet je eigenlijk echt wat er speelt bij jouw teamleden? En zijn ze betrokken bij de missie van het bedrijf, maar dan ook echt. Geregeld kom ik bij bedrijven waar de missie een mooie zin op papier is, maar de teams? Die zijn gewoon bezig met hun werk doen.

3) In het DNA van het bedrijf. Je kent, of hebt, ze vast. Die ongeschreven regels die nieuwe mensen al snel leren kennen. Waardoor kansen wel of niet gepakt worden, waardoor verantwoordelijkheid iets van het management is óf juist van iedereen.

Hoe zou het zijn als je inzicht krijgt in de verschillende vormen van sabotage bij jullie in het bedrijf, met een coach aan je zijde om de koe gelijk bij de horens te vatten. Wat wordt er dan mogelijk voor jullie?

Plan een kennismakingscall

Benieuwd naar mijn visie op die verschillende saboteurs, en hoe ik daar als NLP coach tegenaan kijk?

Beluister de podcast “de Werkprofessor” van BNR nieuwsradio, waar ik te gast was bij Wendy van Ierschot over dit onderwerp.

Ga naar de aflevering

Op deze manier gaan we te werk

Binnen een periode van 3 maanden gaan we aan de slag met jullie saboteurs.

Stap 1: de management analyse
We houden een sessie met de ondernemer / het management. Hierin maken we de saboteur in hoofdlijnen al zichtbaar.

Stap 2: de team analyse
Door mee te lopen, kijken en luisteren op de werkvloer, wordt het beeld steeds completer en komt er ook aan het licht wat er niet standaard gezegd wordt.

Stap 3: de saboteur in de spiegel aankijken
In deze sessie met het management ga je de harde waarheid horen. Wat gebeurt er nu nog niet, wat wel zou moeten? Wat gebeurt er nu, wat niet meer hoeft? Hoe houden we onszelf nog tegen?

Stap 4: het plan
Samen maken we het plan hoe het anders kan. Liefst mét jullie teamleden erbij.

Stap 5: begeleiding
Weten is zilver, doen is goud. Verandering is niet het meest makkelijke. Daarom sta ik als coach in deze fase aan je zijde. Ik begeleid binnen jouw MT of waar nodig in het team, via 1 op 1 coaching om de stappen te gaan zetten.

De investering
Neem contact met mij op om te weten wat de exacte investering is voor jouw bedrijf, ik stem het namelijk altijd af op jouw wensen. Dit traject is een geweldige match voor bedrijven met 10 – 60 medewerkers. Jouw specifieke situatie bespreken? Plan gewoon een call met mij in!

Liever een workshop?
Bijvoorbeeld over de verschillende voorkeuren die we als mens kunnen hebben en hoe je dit bij jezelf & teamleden herkent? En hoe je daar dan mee omgaat? Dat kan ook! Plan een call in, dan praten we verder.

Plan een kennismakingscall

Ondernemers over werken met Mariska

Wesley van der Ploeg

Mariska heeft mij in vier maanden tijd geholpen om oude overtuigingen te vervangen door nieuwe overtuigingen. Na de eerste coaching sessie merkte ik al direct een verschil, niet gedacht dat resultaat zo snel merkbaar zou zijn! Mijn enthousiasme om all-in te gaan in dit coaching traject groeide. Ik wilde meer van dit! Met als kers op de taart een hele toffe laatste sessie met alles erop en eraan. Mariska heeft met dit coaching traject een ware beleving gecreëerd, die 100% is toegespitst op het individu met alle ruimte die er op dat moment nodig is. Dankjewel Mariska!

Anne Niemel

In een woord: life-changing. Deze sessies bij Mariska hebben een mega impact gehad op hoe ik mezelf durf te laten zien. Ik heb een groei doorgemaakt, waar ik van te voren niet eens over heb durven dromen. Mijn belemmerende overtuigingen en niet helpende patronen heb ik mogen inruilen voor een gezonde dosis zelfvertrouwen en een heerlijk gevoel van vrijheid in mijn dagelijkse leven én onderneming.

Ruud de Vink

Mariska voelt heel goed aan wat je nodig hebt. Straalt rust en vertrouwen uit. Is duidelijk in haar aanpak. Zowel het concreet uitwerken van mijn Businessplan als wat heb ik nodig. Qua gevoel, Qua hart heeft zij mij uitstekend in begeleid. Dank je wel Mariska voor de mooie reis die ik samen met je heb mogen afleggen. Zowel mijn hart als geest zijn rijker geworden.

Kim Bijleveld

Mariska heeft mijn eigen visitekaartje laten stralen en met haar doortastendheid alle facetten verbonden. Mariska is een fijne coach die je kunt vertrouwen en heel goed naar jouw als mens kijkt! Kennis is 1, verbinding is 2. Dankzij haar heb ik geleerd mijn hart te volgen, angst te overwinnen en te groeien in mijn comfortzones. Dankjewel Mariska voor onze fijne persoonlijke coachingsmomenten! It’s in you mijn bedrijf is er al, nu staat ook de vrouw erin.

Ik zorg dat jullie de ambities kunnen bijbenen

Ben je klaar om te handelen naar wat je wél wil?

Plan hieronder een kennismaking bij mij in om te zien of dit traject of een losse workshop bij jullie past. Geheel vrijblijvend, uiteraard.