Skip to main content

In winning in love gaan we dieper in op wat jij nodig hebt om de beste relatie, ooit te krijgen. We raken daarbij de oppervlakte aan van een aantal interessante theorieën en studies die gedaan zijn. Ik probeer dat tijdens winning in love vooral heel praktisch te maken voor jou. Wil je er meer over lezen, dan vind je in deze blog een aantal boeken die je kunt lezen om hier dieper op in te gaan.

Attached
Dit boek beschrijft de verschillende hechtingsstijlen die je kunt hebben als individu, die bepalen hoe jij gehecht bent in een relatie. Ik vond dit zelf een eye-opener, omdat het mij veel inzicht gaf in mijn eigen stijl, en ook de momenten waarop dit minder handig is. Nu kan ik op die momenten “uitzoomen” en weet ik dat mijn reactie ook voortkomt vanuit mijn eigen hechtingsstijl. Dat maakt het gesprek met Johan veel gezonder en opbouwender.

De Fontein
Niet per definitie een relatieboek, en toch tegelijkertijd onlosmakelijk met relaties: de Fontein, over familiesystemen. Onze familie en patronen daarin hebben ontzettend veel invloed op hoe wij als persoon door het leven gaan. Dus óók met relaties. Soms werken dingen door vanuit het familiesysteem, zonder dat jij daar bewust van bent. Zo is het geen toeval dat ik in mijn familiesysteem van beide kanten (dus van mijn vaders- en moederskant) situaties ken waarin er een stief-ouderrol was. Veelal zelfs als familiegeheim. En dat ik nu zelf stiefouder ben. Des te bewuster je bent van die verhalen, des te beter je ook je eigen (relatie)gedrag gaat herkennen.

De 5 liefdestalen

Confession: Dit boek heb ik zelf niet gelezen. Maar de materie is interessant om meer over te lezen, dus vandaar dat ik hem toch in dit rijtje heb gezet. Je hebt namelijk een voorkeur in liefdestaal. Voor de ene zijn dat complimentjes, voor de ander aanrakingen (that’s me), voor de ander zijn het cadeautjes. Het verklaart waarom je soms bij iemand helemaal de liefde niet ervaart – en hoe fijn is het dan om jouw eigen voorkeur te kennen en uit te kunnen spreken?

P.s.: de linkjes in deze blog zijn affiliatie linkjes. Ik snoep daarmee een klein percentage van de Bol.com winst af, als je besteld via deze linkjes. Jij hebt daar natuurlijk helemaal geen last van, je betaalt gewoon dezelfde prijs. 

OVER MARISKA
Mariska van Dijk is personal mentor voor succesvolle ondernemers. Ze is NLP Master en idolaat van het menselijk brein. In haar mentorship werkt ze met jou aan je innerlijke saboteur – om te zorgen dat er ruimte en keuzevrijheid ontstaat. Zodat jij je eigen ambities kunt bijbenen. Meer over haar 1:1 mentorship vind je hier. 

Instappen in winning in love kan tot 21 augustus.

Leave a Reply