Skip to main content

Oh, de liefde! Wat kan het toch heerlijk zijn. En ook in de liefde geldt: wanneer je de ander (en zijn / haar brein & patronen) beter leert begrijpen is alles zó veel makkelijker! In winning in love gaan we dieper in op wat jij nodig hebt om de beste relatie, ooit te krijgen. We raken daarbij de oppervlakte aan van een aantal interessante theorieën en studies die gedaan zijn. Ik maak dat tijdens winning in love vooral heel praktisch voor jou. Wil je de diepte in duiken? Dan vind je in deze blog een aantal boeken die je zeker wil lezen!

Attached
Dit boek beschrijft de verschillende hechtingsstijlen die je kunt hebben als individu, die bepalen hoe jij gehecht bent in een relatie. Ik vond dit zelf een eye-opener, omdat het mij veel inzicht gaf in mijn eigen stijl, en ook de momenten waarop dit minder handig is. Nu kan ik op die momenten “uitzoomen” en weet ik dat mijn reactie ook voortkomt vanuit mijn eigen hechtingsstijl. Dat maakt het gesprek met Johan veel gezonder en opbouwender.

De Fontein
Niet per definitie een relatieboek, en toch tegelijkertijd onlosmakelijk met relaties: de Fontein, over familiesystemen. Onze familie en patronen daarin hebben ontzettend veel invloed op hoe wij als persoon door het leven gaan. Dus óók met relaties. Soms werken dingen door vanuit het familiesysteem, zonder dat jij daar bewust van bent. Zo is het geen toeval dat ik in mijn familiesysteem van beide kanten (dus van mijn vaders- en moederskant) situaties ken waarin er een stief-ouderrol was. Veelal zelfs als familiegeheim. En dat ik nu zelf stiefouder ben. Des te bewuster je bent van die verhalen, des te beter je ook je eigen (relatie)gedrag gaat herkennen.

De 5 liefdestalen

Confession: Dit boek heb ik zelf niet gelezen. Maar de materie is interessant om meer over te lezen, dus vandaar dat ik hem toch in dit rijtje heb gezet. Je hebt namelijk een voorkeur in liefdestaal. Voor de ene zijn dat complimentjes, voor de ander aanrakingen (that’s me), voor de ander zijn het cadeautjes. Het verklaart waarom je soms bij iemand helemaal de liefde niet ervaart – en hoe fijn is het dan om jouw eigen voorkeur te kennen en uit te kunnen spreken?

Wil jij leren hoe ik na 30 jaar single AF geweest te zijn, de beste relatie ooit heb aangetrokken? En hoe jij dat ook kan? Dan is het programma winning in love iets voor jou. Je ontvangt de videocourse direct in je mail, zodat je jouw leukste liefdesleven waar kan maken.

P.s.: de linkjes in deze blog zijn affiliatie linkjes. Ik snoep daarmee een klein percentage van de Bol.com winst af, als je besteld via deze linkjes. Jij hebt daar natuurlijk helemaal geen last van, je betaalt gewoon dezelfde prijs. 

OVER MARISKA
Mariska van Dijk is NLP coach voor succesvolle ondernemers. Ze is NLP Master Coach (NOBCO gecertificeerd) en idolaat van het menselijk brein. In haar mentorship werkt ze met jou aan je innerlijke saboteur – om te zorgen dat er ruimte en keuzevrijheid ontstaat. Zodat jij je eigen ambities kunt bijbenen. Meer over haar 1:1 mentorship vind je hier. 

Leave a Reply