Skip to main content

Ben je benieuwd naar dé lifehack waardoor je sneller zult groeien dan je voor mogelijk houdt? Om sneller jouw doelen te bereiken? Ik deel het met je in deze blog.

Vanuit NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren (dat is de vorm van coaching die ik ook gebruik) heb ik één ding wel geleerd. Iets wat mij helpt om makkelijker beslissingen te nemen die mij bij mijn doelen brengen. Iets wat ervoor gezorgd heeft dat ik afgelopen jaren als ondernemer meer dan snel ben gegroeid. Ik wil vandaag één vraag met jou delen die ervoor zorgt dat je dit voor jezelf ook kunt gaan inzetten.

Jouw toekomstige versie
Je doelen behalen gebeurt door jouw toekomstige versie. De versie van jou van over een paar maanden, half jaar of jezelf over een paar jaar. Je weet nu ook al dat jij nu een ander persoon bent dan je jaren terug was. Doordat je jezelf elke dag weer ontwikkelt, ervaart en leert. Als je nu een beeld zou schetsen van jouw toekomstige zelf, die dat doel gaat behalen, hoe zie jij er dan uit?

Waar ben je? Met wie ben je? Welke eigenschappen zet je meer in? Hoe voel je je? Hoe ziet jouw dag eruit? Wat is belangrijk voor jou? Welke grenzen trek je? Waar focus je op?

Maak dat beeld eens zo compleet mogelijk. Alsof je er nu al in zou kunnen stappen.

Contact maken met die versie van jezelf
Wat als je vanaf nu al contact maak met die versie van jezelf? Bij beslissingen die je neemt, bij acties die je uitzet. Bij de dagelijkse dingen die je doet. Vraag je af WWTFMD – what would the future me do? Wedden dat je vanuit die energie al gemakkelijker de “juiste” beslissingen weet te nemen en focus weet te behouden?

Blijf je uitstellen?
Betrap je jezelf er nog op dat je dingen uitstelt? Download hier een krachtige NLP oefening die jou erbij gaat helpen om dat gedrag vanaf nu aan te pakken. Cadeautje, voor jou!

OVER MARISKA

Mariska van Dijk is personal mentor voor succesvolle ondernemers. Ze is NLP Master en idolaat van het menselijk brein. In haar mentorship werkt ze met jou aan je innerlijke saboteur – om te zorgen dat er ruimte en keuzevrijheid ontstaat. Zodat jij je eigen ambities kunt bijbenen.

Leave a Reply